Rim istražuje pojavu Gospe u Međugorju: Pozvali vidjelicu

Crkveno povjerenstvo odlučit će postoji li u Međugorju nadnaravni fenomen. U Rimu je trenutačno i vidjelica Ivanka Ivanković-Elez. Ona je prva vidjela Gospu
Međunarodno istražno povjerenstvo za Međugorje, formirano 17. ožujka pri Kongregaciji za nauk vjere u Rimu, trebalo je o Međugorju raspravljati javno. No to se promijenilo u posljednji trenutak. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, povjerenstvo, na čelu s kardinalom Camillom Ruinijem, čeka opsežan posao, a počet će od prvog trenutka uz koji se vezuje međugorski fenomen. To je lipanj 1981. godine kad je šestero vidjelaca imalo prva ukazanja Gospe. Povjerenstva želi utvrditi ima li u Međugorju nadnaravnih pojava. Posljednje je mišljenje iz 1991. godine, a dala su ga povjerenstva pod okriljem tadašnje jugoslavenske biskupske konferencije. Nisu priznali međugorska ukazanja. Od 1981. godine do danas Međugorje su obišli deseci milijuna vjernika iz cijelog svijeta.

U Rimu je i Ivanka Ivanković-Elez, jedna od vidjelica. Njezin nam je suprug u telefonskom razgovoru rekao da ne može reći ni riječi o tomu što njegova supruga radi u Rimu jer su o svemu o toj temi vezani zakletvom koja je poput ispovjedne tajne.

Ivanka je prva vidjela Gospu. Do 7. svibnja 1985. svaki dan je imala ukazanja. Toga dana joj je Gospa povjerila desetu tajnu i rekla da će tijekom cijelog života imati jedno ukazanje u godini, na obljetnicu prvog ukazanja 25. lipnja. Ostali vidioci su Jakov Čolo, Mirjana Dragićević-Soldo, Ivan Dragićević, Vicka Ivanković-Mijatović i Marija Pavlović-Lunetti. Vicka, Marija i Ivan svaki dan imaju ukazanja.

U Rimu je trenutačno i profesor s Filozofskog fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu, pater Mijo Nikić, čiji će radovi biti od velikog značaja u istrazi, zadarski nadbiskup Želimir Puljić te dr. Mato Zovkić, vikar Vrhbosanske nadbiskupije za ekumenizam i međureligijski dijalog.

 

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar.