VIDEO! Oj Ivane, pobratime mio, jesil' pare u futrolu od kišobrana skrio?

Kako je označeni novac završio u korpi za kišobrane ispred ureda predsjednika Federacije Živka Budimira u Mostaru?

 

Federalna televizija ekskluzivno je objavila snimke videonadzora.

12 sati i 13 minuta: državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ulazi u mostarski ured predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i započinje pretres. U tom momentu u uredu se nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insajdera u predmetu Budimir. Upravo je Knezović, prema planu Tužiteljstva, ranije trebao predati označeni novac Živku Budimiru u takozvanom simuliranom otkupu.

S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao.  Osamnaest minuta, nakon što je ušla u Budimirov mostarski ured, tužiteljica Kajmaković izvodi Knezovića u hodnik koji je pod video nadzorom. Sugerira mu gdje će sjesti. U tom trenutku, Ivan Knezović svojom lijevom rukom drži torbicu u kojoj se nalazi označeni novac. Više puta Knezović bezuspješno pokušava torbicu s novcem ubaciti u kutiju za odlaganje kišobrana koja  je pored vrata ureda Živka Budimira.

Napokon, u 12 sati i 39 minita, pripadnik SIPA-e okreće leđa Knezoviću, koji koristi priliku i torbicu s novcem ubacuje i kutiju za odlaganje kišobrana. Nekoliko sekundi poslije, Knezović se počinje udaljavati od kutije. Prelazi na drugu stolicu, a nedugo potom na treću. Dvadesetak minuta poslije, tužiteljica Kajmaković naređuje pripadnicima SIPA-e da odvedu Knezovića. Tom prilikom Kajmaković i Knezović razmjenjuju nekoliko riječi.

Skoro sat kasnije, inspektori SIPA-e vraćaju Knezovića na mjesto pretresa kojim rukovodi tužiteljica Dijana Kajmaković. Nedugo nakon toga, Knezović ponovo odlazi u pratnji inspektora SIPA-e. No, tog dana Ivan Knezović nije uhićen. Tužitelji ga nisu uhitili ni mjesec poslije.

Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred ureda Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužiteljstvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac, zasad nitko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor.

Ako postoji samo trun pravne države uskoro će se i Ivan Knezović i Dijana Kajmaković naći iza rešetaka i služiti višegodišnje kazne, pa ukoliko budu dobri možda ih se s vremenom i pomiluje, premda bi u nekim zemljama ovakav zločin odmah zahtijevao  izvršenje smrtne presude putem električne stolice, no kako se radi o Bosni i Hercegovini upitno je hoće li HDZ-ov klošar iz mostarskog naselja Cim i SDP-ova "pitiespiovka" koja im služi za "posebne potrebe" uopće biti privedeni?

Što li su samo za protuuslugu dobili ili trebaju dobiti?

Na linku ispod nalazi se snimak koji je u posjedu Federalne televizije, kao i njihov popratni tekst, pa pogledajte svakako ovaj zločin "dvojca na pariće" što ga čine Ivan Knezović i Dijana Kajmaković?

Podsjećanja radi, Istraživački tim portala JAVNO.ba, nedugo nakon spektakularne akcije uhićenja Predsjednika Budimira i njegovih suradnika, objavio je tekst u kojem se spominje ovaj isti Ivan Knezović, njegove nečasne radnje, no nakon toga o istome svi mediji šute, nigdje ga nitko ne spominje, međutim s vremenom se evo pokazalo kako je Istraživački tim našeg portala i u ovom slučaju bio sto posto u pravu.

 

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar.