Počela isplata invalidnina

 

Federalno ministarstvo financija je danas osiguralo i uplatilo sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide i obitelji poginulih branitelja za kolovoz, te za nositelje ratnih priznanja za srpanj mjesec, u ukupnom iznosu od 26.573.340 KM.

 

Također su uplaćene naknade za neratne invalidnine za kolovoz u iznosu od 10.848.081 KM, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Privremena obustava plaćanja financijskih naloga Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata je razriješena tako da danas idu isplate sredstava, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Na 58. sjednici Vlade FBiH, održanoj 22.08.2012., federalni ministar financija Ante Krajina je upoznao članove Vlade o ozbiljnom problemu, nastalom zato što je Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata dalo nalog da se osobe koje su tijekom Domovinskog rata bile zatočene u Bugojnu brišu iz evidencije logoraša.

Nakon toga je, kako se dodaje, održan sastanak predstavnika zatočenika iz Bugojna i federalnog ministra za pitanja branitelja Zukana Heleza gdje je dogovoreno da će se to ispraviti.

Navedene probleme ministar Krajina je ponovno aktualizirao na 60. sjednici Vlade, održanoj jučer, na kojoj je usvojen zaključak da će Vlada na sjednicama razmatrati sve sporne slučajeve.

 

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar.